БЪЛГАРИЯ

Около 300 безработни месечно се регистрират в Бюрото по труда в Дупница

Броят на новорегистрираните безработни в Бюрото по труда в Дупница средно месечно е около 300, по информация и статистика на Регионалната трудова борса. Тази тенденция се запазва последните две-три години, коментират експерит. Бюрото обслужва 6 общини – Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила, Кочериново и Бобошево.

Броят на новорегистрираните безработни в Бюрото по труда в Дупница е висок за този сезон, когато през юни имаше ангажирани в черешобера, а от юли – десетки започват работа по обекти по Черноморието.

Очевидно високите цени на горивата и материалите водят и до спад в производството, много малко фирми наемат нови работници.

Към момента в ДБТ Дупница няма регистрирани безработни лица от закрити или фалирали предприятия, а също така няма и входирани уведомления за масови уволнения. Лицата са с прекратени трудови правоотношения от работодатели, развиващи дейност в сферата на преработващата промишленост, строителство, услуги и търговия. 44.8 % от новорегистрираните лица са без специалност и професия, 31.1 % са с работническа професия и 24.1 % са специалисти.

От общия брой новорегистрирани – 155 са със средно образование, 82 – с основно и по-ниско образование и 49 – с висше.

Източник: БНР

Подобни публикации

1029 нови случая на Covid-19 у нас при 10 774 теста

Димитър

Болница „Лозенец“ става интензивен център за пациенти с Covid

Димитър

Радев открива форум в Абу Даби с участието на наши компании

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy