БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Около 700 души с трансплантации не са приоритетно ваксинирани срещу Covid

Около 700 души с трансплантации у нас не са успели да получат приоритет за ваксиниране срещу Covid-19. Георги Пеев от Хасково – единственият двойно трансплантиран у нас със сърце и бъбрек се записал в електронния регистър за ваксиниране.

Пациентските организации на трансплантираните са написали писмо до Министерството на здравеопазването с искане да бъдат ваксинирани. Въпреки обещанието от там, 700 трансплантирани все още очакват своята защита срещу Covid-19. Георги Пеев е един от тях:

„Въпреки твърдението на здравните власти, че трансплантираните са приоритетна група и ще бъдат ваксинирани едва ли не веднага, такова нещо не се случи. След всяко наше писмо и сигнал – като казвам наше, имам предвид пациентски организации, които има трансплантирани към тях, след всяко наше писмо се казваше: „Ама, как? Да бе, ще има, сега идват хиляди, милиони ваксини“. И накрая – няма“.

След като е заработил единният регистър за ваксинация срещу Covid-19, Георги Пеев се е регистрирал.

Източник: БНР

Подобни публикации

Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера, почисти района

Димитър

Ангелов: Медиците в страната вече имат колективен Covid имунитет

Димитър

Пожарът над родопското село Югово е локализиран

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy