СПОРТ

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова подкрепя кампанията RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“

Олимпийската шампионка с ансамбъла ни по художествена гимнастика Мадлен Радуканова подкрепя кампанията  за разделно събиране на отпадъци.

 

Диамантеното ни момиче ще бъде част от RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“, който ще се проведе от 10 до 14 часа на 4 юни на стадион „Юнак“ (парк „Борисова градина“, между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“).

Входът е символичен – 5 пластмасови бутилки.

Събитието стартира в 10 часа на 4 юни с Куклен театър за най-малките. В главните роли ще бъдат кофите-чудовища от Театър на приказката, които хапват хартия, метал, пластмаса и стъкло.

Официалното откриване е в 11 часа, след което следват забавни игри с четири нови спорта: хокей с пластмасова бутилка, рециклиращ баскетбол, картонен футбол и тенис с хартиена топка. Тези спортове нямат претенции да са олимпийски, но пък помагат да даваме нов живот на отпадъците и да пазим природата си по-чиста.

За най-добрите рециклиращи спортисти са предвидили много подаръци. Ще има викторини и яки гърмящи и цветни химични и физични експерименти, които ще разкрият тайната на трансформацията на един отпадък в нов продукт, както и работилница „Ценна пластмаса“, от която ще научите нагледно как се случва процеса на рециклирането с помощта на самоделно изработени инсталации.

Всеки посетител на 4 юни ще получи и безплатен билет за Ден 2 на фестивала (11 юни, събота) под надслов ”Виж къде отиват разделно събраните отпадъци“, който ще се проведе в Образователния център за рециклиране и инсталацията за сепариране на пластмаса, хартия и метал.

Само първите 100 регистрирали се ще могат да посетят фестивала в Образователния център за рециклиране и инсталацията за сепариране на пластмаса, хартия и метал на 11 юни.

Събитието е продължение на сътрудничеството на ЕКОПАК България с българския спорт, след като през зимата се проведе кампанията RE-спортувай: Стъкло за кънки, в която се събраха близо 2 тона стъкло. Лице на тази кампания беше трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова.

Източник: БНР

Подобни публикации

Рекорд за Налбантова в световната ранглиста, Стоеви са 15-и

Димитър

Пореден футболист напуска ЦСКА 1948

Димитър

Стара Загора ще приеме европейско отборно по лека атлетика

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy