БЪЛГАРИЯ

Омбудсманът Диана Ковачева пита енергийния министър има ли достатъчно природен газ

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати питане до енергийния министър в оставка Александър Николов дали ще има достатъчно природен газ за есенно-зимния сезон.

Към 11 юли няма данни за подадено от „Булгаргаз“ в енергийния регулатор заявление за утвърждаване на цени на природния газ от 1 август.

Загриженост буди и публично оповестената информация, че България се намира в тежка ситуация с осигуряването на газ за нуждите на вътрешния пазар – както за небитовите клиенти, така и за домакинствата и топлофикационните дружества. Понастоящем българското общество не разполага с обективна информация по темата, пише омбудсманът.

Тя обръща внимание, че според изпълнителния директор на обществения доставчик никой не знае какви ще са ценовите нива на природния газ през зимата и дали изобщо ще има газ, което създава основателно безпокойство сред мениджърските екипи на топлофикациите и техните битови клиенти, както и сред домакинствата, допълва Диана Ковачева.

Източник: БНР

Подобни публикации

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Димитър

Прокуратурата предлага създаването на Национално междуведомствено звено за предсрочния вот

Димитър

3502 случая на коронавирус у нас, в болница вече са над 6000 души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy