БЪЛГАРИЯ

Омбудсманът иска КЗК да провери за съгласувани практики при вдигането на цените на трите мобилни оператора

Омбудсманът Диана Ковачева поиска Комисията за защита на конкуренцията да провери дали има съгласувани практики при вдигането на цените на трите мобилни оператора.

Поводът е индексацията по едно и също време на цените на месечните абонаментни планове с 15,3% и при трите оператора.

Омбудсманът вече сезира премиера, министри, и редица институции по повод индексацията на цените, обърна се и към самите мобилни оператори с апел да преразгледат решението си.

Аргументът на Ковачева е, че държавата предоставя финансови компенсации на бизнеса и срещу това трябва да има изисквания за провеждане от тяхна страна на съответна социална и икономическа политика.

Така например мобилните оператори през цялата минала година, както и през тази, получават държавна помощ под формата на компенсации за цените на тока, обръща внимание общественият посредник.

Ковачева е категорична, че по време на кризи и висока инфлация е необходимо да бъде оказана подкрепа и защита на гражданите като бъдат предприети конкретни, спешни мерки, с цел да не се повишат цените на мобилните услуги.

Според нея едновременното вдигане на цените на услугите нарушава конкуренцията на пазара на електронни съобщителни услуги и ограничава правото на избор на клиентите.

Източник: БНР

Подобни публикации

231 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Деница Златева оглави официално „Булгаргаз“

Димитър

83 пожара в страната са загасени за денонощие

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy