БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Онкологията във Велико Търново търси 60 медици и пари за ремонт

Комплексният онкологичен център във Велико Търново се нуждае от близо 60 медици и един милион лева за спешни ремонти. Това е посочено в оздравителния план на лечебното заведение, внесен в Общинския съвет.

Онкологичният център във Велико Търново, който е вторият по големина в страната, се нуждае от 10 лекари и 49 медицински сестри за подобряване на диагностичната и лечебната дейност.

„Болницата се справя и със сегашния персонал, но той е на предела на силите си. Трудно се работи в момента. Ако имаме повече персонал, това ще се отрази и на качеството на работа, и на финансовите резултати“, посочи Йоана Ненкова, директор на административно-стопанския блок на онкологичната болница.

От ръководството на общинското лечебно заведение посочват в оздравителния си план, че имат нужда от половин милион лева за ремонт на диагностичния център и още толкова пари за довършването на две операционни зали.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ротация на класовете за присъствено и дистанционно обучение

Димитър

Институтът по пътна безопасност иска оставката на регионалния министър

Димитър

Мъж е задържан за побой над жена в Тошевци

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy