СВЯТ

Опашки по пристанищата в Гърция заради проверки на Covid документи

За облекчаване на петъчния трафик спряха движението на камиони по натоварени отсечки

Гръцките пристанищни власти проверяват документите за здравното състояние на всички пътници на фериботи. Има опашки по пристанищата.

Стотици пътници чакат на пристанищата Пирея и Солун, за да отпътуват с фериботи към островите. Властите извършват щателна проверка на документите за здравния статус на пътниците, което изисква време.

Затова властите препоръчват пътниците за корабите да са на пристанището поне един час преди заминаване. Задължително е носенето на маска и преди качването на корабите. На другите портове Игуменица и Патра също има натоварване, но се чака по-малко време, съобщават пристанищните власти.

Много по-малко време чакат ваксинираните с европейски сертификати. Гръцкото правителство обсъжда въвеждане на задължително ваксиниране на медицински работници, работещи в транспорта, полицията и за учителите, съобщават лекари от съвета по контрол на коронавируса.

Пътна полиция информира, че от рано тази сутрин е засилен трафикът от сухопътните граници, като се очаква в следващите часове да се увеличат влизащите в Гърция туристи от балканските страни. За облекчение на шофьорите на леки автомобили е спряно движението на камиони в натоварени отсечки.

Източник: БНР

Подобни публикации

Българският гражданин, загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата

Димитър

Глоба от 21 000 евро в Кипър за убиване на диви птици с отрова

Димитър

Фон дер Лайен: Спирането на газа за Полша и България е „пореден опит на Путин да ни изнудва“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy