БЪЛГАРИЯ

Описват щетите от градушката в Плевенско

Днес в плевенските села Садовец и Радишево започва описването на щетите, нанесени от снощната буря и градушка с големина на орех. Няма пострадали хора. Реколтата е почти напълно унищожена. нанесени са и материални щети.

Около 15 минути продължи градушката, кметът на село Садовец Иван Рангелов, заяви: „Има паднали клони, всичко е съсипано, минало е през цялото село“.

Какво прави държавата, Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен, коментира, че се е свързала с кметовете на най-засегнатите села – Радишево и Садовец:

„Щетите при тях са идентични. В Радишево няма загинали животни, селскостопанската продукция и на двете места е почти напълно унищожени. По-тревожното е, че жителите на селата по принцип нямат застраховки. Кметовете с комисии ще опишат щетите и ще ми бъдат предоставени в най-кратък срок, като се ангажирам да помогна възможно най-скоро“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Нинова: Нямаме договорка за ротационен председател на НС

Димитър

Правителството одобри Национален план за готовност при пандемия

Димитър

630 са новите случаи на коронавирус, близо 11,4 на сто положителни проби

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy