СВЯТ

Оранжев код в Кипър, очакват 43 градуса

В Кипър горещата вълна се засилва и днес ще донесе рекордни 43 градуса. Обявени са оранжен код за изключително високи температури и червен код за повишен риск от пожари. Рекорд поставя и потреблението на електроенергия заради засиленото използване на климатици в жегата.

От 21.00 ч. снощи до 18.00 ч. днес в сила е оранжев код за опасни температури, обяви Метеорологичната служба.

Във вътрешността на страната се очаква да бъдат достигнати 43 градуса. В четвъртък бяха измерени 41 градуса.

Оранжевото предупреждение важи и за нощта, тъй като минималната температура в по-хладните часове няма да падне под 25 градуса.

„Червена“ тревога за опасност от избухване и разпространение на пожари днес въведоха съвместно Отделът по горите и Противопожарната служба.

За последните 24 часа са възникнали 21 пожара, бе обявено в четвъртък.

Най-високото потребление на електроенергия за тази година – 990 мегавата, е отчетено в четвъртък, съобщиха от оператора на енергопреносната система. Очаква се днес търсенето да нарасне до 1100 мегавата, надвишавайки постигнатия миналата година максимум.

Инспекцията по труда към социалното министерство призова компаниите да предприемат необходимите мерки за предпазване на работниците от инциденти заради горещината, включително прекъсване на работа на открито от 12.00 до 16.00 ч.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Байонтех“ – оттук нататък ваксиниране на всеки 2 години

Димитър

САЩ отчетоха в понеделник рекордните в света 1,35 милиона нови Covid случая

Димитър

Путин: Присъединяването към НАТО на Швеция и Финландия не безпокои Русия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy