БЪЛГАРИЯ

Осмо издание на Маратона на приятелството в Плевен

В Плевен стартира Осмият маратон на приятелството. Спортната проява тази година е в помощ на децата с интелектуални затруднения. Най-малкият участник е на 6 години, а най-възрастният -на 85.

Дистанции от 3 до 42 км, детско състезание Fun Run Kids, безплатен градски крос и игри на открито Park+ ще има на тазгодишното осмо издание на събитието в Плевен

Предлагайки голямо разнообразие от дисциплини, маратонът през годините се разви не само като състезание за доказани атлети, но и като семейно събитие, провокиращо хора в широк възрастов диапазон да спортуват. Старта на дисциплините ще бъде даден в 9 часа на площад „Възраждане“.

Организирани са и игри на открито Park+, които по достъпен и забавен начин популяризират активния начин на живот. Всички посетители на града ще могат да участват в занимания с мини-волейбол, тенис, уроци по танци и други активности.

Маратонът в Плевен е не просто спортно състезание, а семейно събитие с благотворителна кауза. Мотото на тазгодишното издание е „Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения“. Набраните средства ще се използват за закупуване на материали за изграждането на арт терапевтичен кът за работа с глина към Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Тежка катастрофа с двама загинали затапи пътя Пловдив – Хасково

Димитър

Две парламентарни комисии ще гледат две предложения за военна помощ за Украйна

Димитър

В обществения транспорт на София вече се пътува с новите превозни документи

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy