ВАЖНИ СВЯТ

Отвориха магазините в Гърция, повечето мерки остават

Отвориха магазините в Гърция след 84 дни строга национална карантина. Позволено е пазаруване само в рамките на два часа. Повечето противоепидемични мерки в Гърция обаче остават за неопределено време.

Специалисти заявиха, че епидемиологичната картина е изключително добра, но рискът не е преминал.

Търговците посрещат първите си клиенти днес след повече от два месеца строга национална карантина. Осветени магазини с реклами за щедри сезонни намаления привличат клиенти.

С работно време от 7.00 сутринта до 20.00 часа отвориха врати както малките квартални магазини, така и моловете.

Позволеното време за пазаруване е 2 часа от полученото съобщение с разрешение от властите. Реално времето не позволява да се пазарува далеч от дома, коментират първите клиенти, затова се ограничават само в магазини в близък район.

Полицейски екипи следят за спазване на ограничение на броя на клиенти, съобразно търговската площ на магазина. От днес е увеличена глобата за нарушения на мерките с 50% както за търговците, така и за клиентите.

Запазват се голяма част от ограниченията за придвижване, както и вечерният час от 21.00 часа.

Успешно продължава фазата за масово ваксиниране срещу Covid -19 в цялата страна, информират от здравното министерство. Почти 80% от гърците, по последно проучване, ще се ваксинират при първа възможност.

Източник: БНР

Подобни публикации

Юлияна Янева със златен медал в Белград

Димитър

Григор Димитров на „Род Лейвър Арина“ във вторник

Димитър

Протест пред китайското посолство в Янгон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy