БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Откриват мотосезона в София с шествие по няколко булеварда

В София днес откриват тазгодишния мотосезон с шествие по няколко централни булеварда. Сборният пункт е зала „Арена София“, а крайната точка – квартал „Бояна“. Ще бъде затворено за кратко само „Цариградско шосе“ в различни участъци.

Мотото на тазгодишното издание на мотосезон 2023-та е “Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи!”. От Пътната полиция при Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха, че са осигурени нужните екипи, които ще улесняват придвижването на мотористите. В шествието по повод началото на сезона се очакват над 10 000 души.

За безопасността на мотористите, но и на останалите участници в движението, от Пътната полиция осигуряват нужните екипи по трасетата, по които ще преминават моторите.

Заместник-началникът на отдел “Пътна полиция” комисар Златко Златанов.

“Ще бъдат затворени много малко участъци, и то главно свързани с основния лъч, който ще поеме към резиденция “Бояна”, части от “Цариградско шосе” ще бъдат затворени за другите участници в движението”

Мотоциклетистите настояват за промени в Закона за движение по пътищата. За тях те са давали гласност. Едно от исканията са да имат право да карат в буслентите, настояват и за споделено пътуване, ако пътното платно е достатъчно широко.Мотористи искат и по-тежки санкции за водачите употребили алкохол или упойващи вещества, както и скоростта за движение на мотоциклетистите да бъде изравнена с тази на автомобилите.

Във връзка с откриването на мотосезона от Столичната община въвеждат ограничения за престой, паркиране и влизане на пътни превозни средства с изключение на автобусите по локалното платно на Околовръстен път в отсечката между пътен възел „Бояна“ и Националния исторически музей. Подробна информация за организацията на движение във връзка с откриването на мотосезона е качена на страницата на Столичната община.

Източник: БНР

Подобни публикации

Учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в класните стаи

Димитър

Режим на уличното осветление в Лесичово

Димитър

1405 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy