БЪЛГАРИЯ

Открива се новият ловен сезон

Днес се открива новия ловен сезон у нас. По данни на Съюза на ловците и риболовците в България , 160 хил души в България имат право на лов , като 130 хиляди от тях заверяват ловните си билети всяка година.

По традиция ловът в България стартира втората събота на месец август.

Първият ловен излет е за пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

Групово ловуване на мигриращ дивеч се извършва само през деня – час преди изгрев и час след залеза на слънцето- се посочва в заповедта на директора на агенцията по горите.

Задължително е да се спазват установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет.

За трета поредна година, за разлика от колегите си в другите европейски държави, българските ловци, ще могат да ловуват гургулица, като дневната норма за отстрел е до 8 бр. По искане на Европейската комисия от тази година започна и провеждането на мониторинг на този вид.

Ще се засили контролът срещу използването на забранени средства и методи за ловуване,

Освен това по време на излетите ловците трябва да спазват и установените норми за ограничаване разпространението на африканска чума , в т. ч. мерките за биосигурност и оповестяване за открити трупове на диви свине, пише още в заповедта.

Източник: БНР

Подобни публикации

КЕВР определя новите цени на водата

Димитър

Шест испански самолета „Юрофайтър“ са предислоцирани в авиобаза Безмер

Димитър

Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лв. заради делото за всяване на паника

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy