БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Отлагат старта на ваксинирането на учителите в Благоевградска област

За идната седмица се отлага началото на ваксинирането на заетите в образованието в Благоевградска област. От Регионалната здравна инспекция признаха, че има забавяне в доставката на ваксините, но са в готовност да имунизират близо 4000 учители и непедагогически персонал.

През последните дни се забелязва и увеличение на положителните проби за коронавирус в областта.

Благоевградска област е на едно от челните места по направени антигенни тестове на заетите в образованието – над 3000, като само пет от пробите са положителни.

Около 25 процента от учителите и непедагогическия персонал са заявили желание за ваксиниране срещу Covid-19, но процесът още не е започнал, признаха от РЗИ:

„Учителите другата седмица лека-полека ще започнем. Това са около 4000 човека. Това е педагогически и непедагогически персонал, с детските градини и ясли.“

За работещите в училищата от Благоевград и Симитли ваксинацията ще се прави в болницата и в медицински център, като предстои сключване на договори, а в останалите общини:

„В болнични заведения и медицински центрове и практиките за извънболнична помощ“.

Към момента целият ваксинационен процес при медиците е приключил за над 1100 човека, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоянов, като се увеличава списъкът на преболедувалите коронавируса, желаещи да се ваксинират.

Въпреки че има сериозен спад на заразените, през последните дни се забелязва видимо увеличение на положителните проби в Разложкия и Гоцеделчевския район.

„От два дни усещам някакво засилване. Много антигенни тестове се правят“.

Източник: БНР

Подобни публикации

КЕВР решава за цената на газа за август

Димитър

276 нови случая на коронавирус, шестима починали

admin

41 са новозаразените с коронавирус за последното денонощие

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy