ВАЖНИ СВЯТ

Отново национална стачка във Франция заради пенсионната реформа

Във Франция движението на повечето влакове спря, затворени бяха училища, работата на петролните рафинерии беше блокирана и производството на електроенергия беше намалено, предаде Ройтерс. Синдикатите в страната организират шести ден на национални стачки срещу плановете за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон.

Проучванията на общественото мнение от седмици показват, че мнозинството от избирателите отхвърлят реформата, която би повишила възрастта за пенсиониране с две години – до 64, наред с други мерки.

Правителството обаче възнамерява да отстоява позицията си и да изпълни плановете, които според него са от съществено значение, за да се гарантира, че пенсионната система няма да фалира.

Профсъюзите заявиха, че ще засилят натиска, за да се опитат да убедят законодателите да не гласуват за реформите, като добавиха, че непрекъснатите стачки, особено в петролните рафинерии и в железниците, могат да бъдат удължени с няколко дни.

Митинги са планирани в цяла Франция.

Повече от 1,27 милиона души взеха участие в предишните протести на 31 януари.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 300 души с цялата техника на общината отстраняват щетите от бурята в Русе

Димитър

ДПС сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с Прокопиев

Димитър

Британският министър за Европа е на посещение у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy