БЪЛГАРИЯ ДОМ

Отпушване на канали – какво може да предизвика запушването

Отпушване на канали за София

Преди да говорим за отпушване на канали, нека първо разгледаме причините, довели до запушването им, като се постараем да ги избягваме занапред.

Причини за запушване на канала

Първото нещо, което трябва да се установи, е причината за блокажа. Дали може да се справите сами зависи от това какъв вида на запушването и дали разполагате с необходимите инструменти за отстраняване на проблема.

Мастни и хранителни остатъци

Обикновено точно такъв е проблемът с кухненските мивки. При миене на съдове частиците мазнини се утаяват върху тръбата. Остатъци от храна, конци, косми и други се закрепят към тях и запушването се образува много бързо.

Вътрешната страна на металните тръби е неравна, със следи от ръжда, така че отлаганията има за какво да се хванат. Модерните пластмасови проби са гладки, което предполага, че плаката се отмила по-лесно. Ето защо, ако избирате кои тръби да използвате за канализация – пластмасата е явен фаворит.

Косми и сапун

Запушвания с косми и сапун са типични за канала на банята. Сапунът се залепя по стените на канализацията и смесвайки се с други отпадъци, се втвърдява, което затруднява изтичането на водата.

Всички, които имат дълга коса знаят, че след измиване космите могат да се окажат навсякъде. Те влизат в канализацията, навиват се един в друг, утаяват се в сгъвките, прилепват към плаката и постепенно се образува сериозен блокаж, които не е толкова лесен за премахване.

Предмети и отломки

Тази група включва различни опции:

  • Строителни отпадъци – пясък, цимент, лепило и др.
  • Чужди предмети – играчки, парчета пластмаса или дърво, стъкло, плат
  • Хранителни отпадъци – плодове, зеленчуци, остатъци от храни
  • Хигиенни продукти – салфетки, тоалетна хартия

Обикновено такова запушване се образува по вина на самите собственици: те изхвърлят отпадъците в тоалетната, без да осъзнават до какви последици това може да доведе. Най -трудно е да се справите с такова запушване, защото трябва да стигнете до заседналите отломки и по някакъв начин да ги избутате по-нататък по тръбата или пък да ги извадите.

Грешки при проектирането и монтажа

Редовната поява на блокаж говори именно за това.

За да не се стига до там внимателно проучете репутацията на специалистите, които наемате. Използвайте услугите само на професионалисти.

Вече видяхме кои са най-честите грешки, които допускаме, така че да се провокира запушване на канала. Най-добрият вариант в този случай е да се обърнете към специалисти, които се занимават с отпушване на канали за София. Разбира се, винаги може да пробвате да се справите и сами, но резултатът не винаги е положителен. Затова, по-добре се доверете на експертите.

Подобни публикации

Депутатите отхвърлиха президентското вето върху Закона за ДДС

Димитър

Около 700 души с трансплантации не са приоритетно ваксинирани срещу Covid

Димитър

Пада възрастта на пациентите, заразени с Covid-19 в област Сливен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy