БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Отсрочка в изискването за зелен сертификат

Документът при преболедуване ще важи 1 година

Здравните власти обявиха няколко дни отсрочка във връзка с влязлото в сила днес изискване на зелен сертификат за посещение на редица закрити обществени места.

До неделя – 24 октомври, включително, няма да бъдат налагани глоби, а само ще бъдат издавани предписания. Там, където вече има наложени глоби, те ще бъдат отменени, заяви днес на брифинг министър Стойчо Кацаров.

Освен това сертификат за ваксинация вече ще бъде издаван и след първата доза, срокът на сертификата за преболедуване ще бъде удължен от 6 на 12 месеца, а до няколко седмици зеленият сертификатът ще стане задължителен и служители на държавата и общинската администрация, които работят с клиенти.

Зеленият сертификат, който се издава на преболедували от Covid-19, ще се удължи от 6 до 12 месеца бе съобщено още на брифинга на Министерството на здравеопазването.

Кацаров уточни, че удължаването важи за рамките на нашата страна, не на ЕС.

Мнозинството здравни експерти подкрепят тази промяна, която ще стане официална по-късно днес, стана ясно още на брифинга.

Още днес ще бъде обновена заповедта за противоепидемичните мерки. В нея ще бъде добавено, че сертификатът за ваксина след поставена първа доза ще е валиден.

Източник: БНР

Подобни публикации

Галъп: Отношението на обществото към служебния кабинет е преобладаващо положително

Димитър

До 44 градуса в Гърция, фирми масово пускат служителите в отпуск

Димитър

Как празнуват Коледа медици в Русе

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy