БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

От „Възраждане“ искат изслушване на Мария Габриел заради българските имена в сайта „Миротворец“

От „Възраждане“ поискаха изслушване на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел заради включването на имена на български граждани в списък на врагове на Украйна, според сайта „Миротворец“. В декларация депутатът Ангел Георгиев представи и следващите действия на партията.

„Ще сезираме Прокуратурата. Ще изпратим писмо и до ДАНС, защото е изключително важно веднага да разберем агенти на СБУ в страната планират ли убийството на някой от включените в списъка в сайта „Миротворец“. Не на последно място, ще изпратим писмо и до Румен Радев с настояване НСО да предложи охрана на тези наши сънародници, които са включени в списъка. Ще ви предложим на гласуване и декларация. Искрено се надявам, че ви е останала поне малко чест, за да осъдите проявите на антибългаризъм заедно, разбира се, с тези на антисемитизъм“.

След прочитането на декларацията председателят на Народното събрание Росен Желязков  изрази съмнение дали това не възпрепятства процедурата по обсъждането ѝ в пленарната зала.

Вчера от посолството на Украйна у нас излязоха с позиция, в която се подчертава, че „дейността на обществената организация „Миротворец“ по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Австрия планира локдаун за неваксинирани

Димитър

3568 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Съд в Москва ще заседава по делото за клевета срещу Навални

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy