ЛЮБОПИТНО

От какви играчки се нуждае вашето дете?

Пораствайки, детето се научава да познава света, който се отваря към него с докосването на ръцете, звуците и усещанията. Играчките са не само забавни, но и помагат на малкия човек да расте. С тяхна помощ то развива умствените си способности, започва да контролира координацията на движенията, да усъвършенства слуха и речта. Но коя играчка е подходяща за най-малките?

Има няколко правила за избор на играчки за деца на тази възраст, но нека първо разясним някои други неща.

Всъщност, детето не се нуждае от твърде много играчки, въпреки че много родители смятат, че това не е така. Според психолозите, по-добре е детето да има няколко играчки, но те да са безопасни, красиви и полезни за неговото развитие. Не се стремете да развиете алчност у детето си и желание да изпъква сред връстниците си.

По-добре е да го научите да играе с различни предмети, които имат прилика с играчките. Основното е да заинтересувате детето с импровизирани предмети, да го провокирате да мисли, да твори.

Съвременните играчки са обмислени от производителите до най-малки детайли, така че често пъти не оставят много място на детето за творчество и не стимулират проявата на неговото собствено въображение. Интелектуалните играчки, разбира се, са много забавни, но те предлагат на малчуганите просто да действат в съответствие с предложения модел, а не им оставят възможност да променят нещо, да измислят нещо свое.  Затова, когато избирате играчки, вземете и тези неща предвид.

А сега да видим кои играчки са подходящи за най-малките.

Можете да заложите на така наречените сензорни играчки – дрънкалки, които са предназначени да помогнат на малкото бебе да се развива. Музикалната функция тук също е от съществено значение. С музикалните играчки детето развива своя слух и добива първоначални познания за света на музиката. Меките играчки са също отличен избор. Те са гальовни и нежни, даряват малчуганите с много топлина и любов.

Източник: jambo-shop.com

Подобни публикации

Български суперхрани: Богати на хранителни вещества храни, които да добавите към вашата диета.

Димитър

102 годишна българска учителка: Ученик не се наказва, преподава се с любов!

admin

Луксозни имоти – София е мястото за инвестиция

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy