БЪЛГАРИЯ

От сърдечна недостатъчност е починал спасителят, извадил от морето две давещи се жени в Слънчев бряг

Дългогодишен служител е водният спасител, който почина след като спаси от удавяне две чуждестранни туристки в Слънчев бряг. Това каза ръководителят на водно-спасителната служба Иван Георгиев. От съдебна медицина Бургас уточниха, че причината за смъртта на 69-годишния мъж е остра сърдечна недостатъчност.

През последните 5 години спасителят е работил на плажа в Слънчев бряг. Вчера той е влязъл бурното море, за да помогне на 2 давещи се жени, разказва Иван Георгиев:

„Спасителят предприема спасителна акция да изведе две девойки от затруднена ситуация, при което изваждайки ги до място, където могат да стъпват, спасителят от съседния пост се притича на помощ, двамата започват да ги извеждат. Вторият спасител го изгубил от поглед, оставил момичетата на плажа и видял колегата си по очи, паднал във водата“.

Морето по Южното Черноморие продължава да е бурно и опасно, а на различните плажове има различни условия за плуване и достъп до водата, каза още Иван Георгиев.

„Всеки да влиза с повишено внимание!“, предупреди той.

Източник: БНР

Подобни публикации

Василев предвижда до 20% увеличение на заплатите в сектор „Отбрана“, МВР и МС

Димитър

БСП иска одит от Сметната палата на дружеството „Монтажи“ АД

Димитър

Депутатите избраха постоянните парламентарни комисии

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy