БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

От утре започва ваксиниране на общопрактикуващите лекари в Стара Загора

От утре ще започне ваксинирането на общопрактуващите лекари в Стара Загора. Днес ще бъдат получени нужните дози в Регионалната здравна инспекция.

Между 80 и 90 общопрактикуващи лекари и сестри, работещи при тях, са заявили желание първоначално да си поставят ваксина, съобщи д-р Слави Славов, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора. Ваксините ще бъдат поставяни на 12 и 13 януари в два кабинета – този на д-р Славов и на д-р Велемира Владимирова.

Близо 30% от общопрактикуващите лекари в Стара Загора вече са боледували от коронавирус. Някои от тях са преболедували тежко Covid-19, за щастие няма информация за починал сред семейните лекари в Стара Загора, каза още д-р Славов.

Все още има проблеми с издаването на електронни рецепти в Стара Загора. Почти всички лични лекари разполагат с електронната система, но е нужен софтуер и в аптеките, които трябва да приемат тази информация, коментира за Радио Стара Загора д-р Слави Славов, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора.

Източник: БНР

Подобни публикации

Горнооряховската болница започна спешен ремонт на кислородната централа

Димитър

Откриват мотосезона в София с шествие по няколко булеварда

Димитър

„Възраждане“ сезира Конституционния съд заради отхвърления референдум

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy