БЪЛГАРИЯ

От 1 януари: 99 300 нови безработни и 66 000 започнали работа

Новорегистрираните безработни надхвърлиха 99 300 души от началото на годината до момента, а започналите работа са 66 000 – това сочат данните от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

В последната наблюдавана седмица от 16-и до 22 май записаните в бюрата по труда са 4669 души, а устроените на работа – 3597.

За периода 16-22 май в областите Благоевград, Кюстендил, Пловдив и София-столица е отчетен най-голям превес на новорегистрираните безработни над устроените на работа.

В столицата и в Пловдив записаните в бюрата по труда са съответно 423-ма и 421.

В две области – Бургас и Добрич, намерилите препитание чрез бюрата по труда са повече от регистрираните безработни. В Бургас устроените на работа са най-много – 359 души.

Данните от наблюдението сочат неизменна тенденция от 3 януари до момента на по-голям брой новорегистрирани в сравнение със започналите работа в цялата страна.

Източник: БНР

Подобни публикации

Екзакта: Невъзможно е да се прогнозира кой ще спечели изборите и кой ще бъде втори

Димитър

НЗОК прие правилата за финансиране на заетите с пациенти с доказан коронавирус

Димитър

Германският канцлер Олаф Шолц идва в България идната седмица

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy