БЪЛГАРИЯ

От 3 май започва изплащането на добавката на ваксинираните пенсионери

От 3 май започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през март, съобщават от Националния осигурителен институт.

Според данните на здравното министерство в това плащане са включени общо 7099 пенсионери.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък).

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „Covid добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2022 г.

Източник: БНР

Подобни публикации

Навършват се 120 години от създаването на „Пирогов“

Димитър

Екзакта: ГЕРБ-СДС – 23,5%, за второто място се борят ПП, ИТН и БСП

Димитър

Осмо издание на Маратона на приятелството в Плевен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy