ЗДРАВЕ

Очаква се ефикасност от над 80% на ваксината срещу Covid-19 на френската компания Valneva

Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви във вторник, че вярва, че разработената от компанията ваксина срещу Covid-19 може да се окаже ефикасна с над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.

„На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Covid-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във „Фаза 3″“, каза Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business.

По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че ваксината е показала ефективност от над 90% в проучване на ранен етап.

Ваксината, наречена VLA2001, не причинява „никакви тежки нежелани реакции“, съобщиха през април от Valneva, визирайки резултати от първа фаза на проучването.

Тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах. заяви: „Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Covid-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля“.

Източник: БНР

Подобни публикации

2573 са новите случаи на коронавирус у нас, положителни са 11,5% от пробите

Димитър

86 излекувани от Covid-19 през последното денонощие в област Сливен

Димитър

СОVID-справочник: Това е пълният списък на симптомите на кopoнавируса, за които да внимаваме

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy