БЪЛГАРИЯ

Очаква се повдигане на обвинения срещу мъжа, блъснал и убил дете в Лясковец

Днес се очаква Великотърновската окръжна прокуратура да повдигне обвинение на шофьора, който снощи блъсна и уби на място 12-годишен велосипедист в центъра на Лясковец.

За тази вечер е организирано протестно шествие до Общината срещу липсата на осветление и безопасност по улиците на Лясковец.

Отрицателни са пробите за алкохол и наркотици на 31-годишния Петър Димитров, фитнес инструктор и учител по физкултура, който снощи блъсна 12-годишното момче.

Водачът е с шофьорска книжка от 2 месеца, а фаталният инцидент се е случил на оживено място на централната улица „Трети март“ в Лясковец с изключено улично осветление. Детето е отивало с велосипеда си и без светлоотразителна жилетка до близкия хранителен магазин.

Назначена е автотехническа експертиза, която да изясни как се е случила катастрофата и с каква скорост се е движил автомобилът, убил детето.

Хората в Лясковец винят за инцидента управата на града, която, въпреки решенията на Общинския съвет и гражданските подписки, от години не взема мерки за подобряване на уличното осветление, за осветяване на пешеходните пътеки и за изграждане на нови повдигнати пътеки, които да подобрят сигурността на пътя.

Източник: БНР

Подобни публикации

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд в 5 области, за другите – жълт код

Димитър

В Ямбол няма да има зелени коридори

Димитър

12 обвиняеми и 38 досъдебни производства във връзка с изборите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy