БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Още 33 депутати от БСП стават доброволци в борбата с Covid-19

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в борбата за преодоляването на кризата с Covid-19. Това съобщи на страницата си във Фейсбук лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Депутатите-доброволци ще започнат мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание. Сред тях ще е и самата Корнелия Нинова.

Депутатите от БСП проф. д-р Георги Михайлов д-р Илиян Тимчев вече лекуват пациенти с Covid-19 в Общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, която изпадна в тежка криза за лекари.

Д-р Десислав Тасков, който също е депутат от групата на „БСП за България“, е доброволец в болницата в Шумен, където се лекуват над 250 пациенти с коронавирусна инфекция.

В интервю за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ проф. Георги Михайлов призова държавата да предприеме разяснителна кампания за Сovid инфекцията, като подчерта, че огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни условия.

Драматизирането на ситуацията не е полезно в момента, категоричен е проф. Георги Михайлов.

„Защото ние виждаме на терен стреса в нацията. Хора, които не се нуждаят от болнично лечение, настояват да бъдат приети в болнично заведение. Най-накрая трябва да се разбере, че това не е особено опасна инфекция.

Смъртността ѝ е – те го публикуваха вече големите специалисти в света, не българските оратори, които говореха, че смъртността е застрашително висока – тя е 3 на 1000. Това трябва да го чуе, да го разбере (народът – бел. ред.) Трябва да има кампания, която да достигне до съзнанието на всеки български гражданин.

Да се разбере, че това не е особено опасна инфекция, че спокойно огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни условия.

Че не бива да се самолекуват, както се случва, че не могат хората да се „помпат“ с кортикостероиди и с хепарин“, каза медикът.

Източник: БНР

Подобни публикации

Депутатите изслушват четирима министри за наводненията в страната

Димитър

Министърът на вътрешните работи внася в МС доклада за смяната на главния секретар на МВР

Димитър

Извънредно заседание на НС във вторник за изслушване на ръководителите на службите за сигурност

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy