БЪЛГАРИЯ

Панайотов: Черната кутия на падналия Миг-29 ще се чете в Русия

Руската авиационна корпорация „МиГ“ предпочита снемането на данните от черната кутия на изтребителя Миг-29, паднал край Шабла на 9 юни, да стане в лаборатория на територията на Русия. Това заяви пред журналисти в Карлово министърът на министърът на отбраната Георги Панайотов.

„Черната кутия с група, най-вероятно от трима души – от Военна прокуратура, Военна полиция и ВВС – ще замине при първа възможност, когато се уредят формалностите – и ще чакаме резултат от там. Има отговор от РСК, официален, писмен, за тяхно съдействие“, каза министърът.

Министърът на отбраната подчерта, че се очаква до 2-3 седмици да се възобнови плановата летателна дейност на изстребителната авиация, която в момента е спряна.

В Карлово Георги Панайотов присъства на церемонията по тържественото посрещане на последния български военен контингент, участвал в международната мисия на НАТО в Афганистан.

„Разформировахме контингента, който се завърна от мисията в Афганистан, като всички се върнаха живи и здрави. Това ме прави щастлив, освен че ме прави горд, че те са изпълнили отлично мисията си“

Министърът подчерта, че от 19 години, в които България участва в мисии на НАТО в Афганистан, ние не сме дали нито една жертва.

На церемонията бяха отличени военнослужещи. Бойното знаме на 42-ия контингент ще бъде предоставено на Националния военноисторически музей като символ на успешното българско участие в мисията на НАТО в Афганистан.

Източник: БНР

Подобни публикации

1681 са новите случаи на Covid-19 у нас

Димитър

Христо Иванов: Отговорността ще надделее и ще се стигне до трети мандат за сформиране на правителство.

Димитър

ВМРО се явява самостоятелно на изборите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy