ВАЖНИ СПОРТ

Папа Франциск: Дори и в най-тежки времена християните трябва да имат вяра в Бог

Дори и в най-тежки времена християните трябва да имат вяра в Бог, каза папа Франциск по време на литургията на Бъдни вечер, на която присъстваха малко вярващи, предаде ДПА.

Религиозната служба в базиликата „Св. Петър“ започна два часа по-рано от обикновено,така че да може да приключи преди началото на вечерния час в Италия в 22 ч.

„Бог винаги ни обича с по-голяма любов от тази, която питаем към себе си. Благодарение на това той влиза в сърцата ни“, каза светият отец в проповедта си.

Франциск посочи, че идването на Бог в нашия свят е великолепен дар.

„Синът на Бога е роден като човек, който е отхвърлен, за да ни каже, че всеки отхвърлен човек е дете на Бога. Той се появи на света, както се появява всяко дете – слаб и уязвим – за да се научим да приемаме слабостта си с любов.“

От Ватикана съобщиха, че папата няма да говори пред множеството на площад „Св. Петър“ на Коледа и няма да произнесе благословията „Урби ет орби“ от централния балкон на базиликата.

Вместо това, посланието ще бъде отправено от апостолическия дворец и ще бъде излъчвано онлайн в реално време.

Източник: БНР

Подобни публикации

Юношите ще играят за трето място на турнира „Милян Милянич“

Димитър

Великобритания може да издаде повече временни визи заради недостига на шофьори

Димитър

Интер (Маями) уволни треньора си и покани Меси срещу $ 200 млн.

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy