ВАЖНИ СПОРТ

Папа Франциск: Дори и в най-тежки времена християните трябва да имат вяра в Бог

Дори и в най-тежки времена християните трябва да имат вяра в Бог, каза папа Франциск по време на литургията на Бъдни вечер, на която присъстваха малко вярващи, предаде ДПА.

Религиозната служба в базиликата „Св. Петър“ започна два часа по-рано от обикновено,така че да може да приключи преди началото на вечерния час в Италия в 22 ч.

„Бог винаги ни обича с по-голяма любов от тази, която питаем към себе си. Благодарение на това той влиза в сърцата ни“, каза светият отец в проповедта си.

Франциск посочи, че идването на Бог в нашия свят е великолепен дар.

„Синът на Бога е роден като човек, който е отхвърлен, за да ни каже, че всеки отхвърлен човек е дете на Бога. Той се появи на света, както се появява всяко дете – слаб и уязвим – за да се научим да приемаме слабостта си с любов.“

От Ватикана съобщиха, че папата няма да говори пред множеството на площад „Св. Петър“ на Коледа и няма да произнесе благословията „Урби ет орби“ от централния балкон на базиликата.

Вместо това, посланието ще бъде отправено от апостолическия дворец и ще бъде излъчвано онлайн в реално време.

Източник: БНР

Подобни публикации

Сираков обяви кого подкрепя ПФК Левски на конгреса на БФС

Димитър

Вирусолог: Има известен имунитет към коронавируса, маските пазят над 90%

admin

СЗО: Омикрон носи много висок глобален риск

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy