ВАЖНИ СВЯТ

Папа Франциск: Св. братя Кирил и Методий ще ни помогнат „да се освободим от идеологиите“

Папа Франциск изтъкна ролята на Светите братя Кирил и Методий като „предвестници на християнското единство“. Това стана в началото на 4-дневното посещение на светия отец в Словакия.

Солунските братя ще ни помогнат „да се освободим от идеологиите“ и да намерим „пътя към единението“, каза папата при срещата си с митрополит Ростислав – предстоятел на автокефалната Православна църква на чешките земи и Словакия.

Източноправославните словаци са относително малко, католиците съставляват около 70 на сто от населението на страната, припомнят информационните агенции.

В чест на папата камбаните на всичките 2 627 католически храма в Словакия зазвъняха точно в момента, когато самолетът се приземи в Братислава.

Освен столицата Франциск ще посети и някои от най-бедните райони в източната част на страната, ще отслужи открита литургия в северния град Шаштин и ще се срещне с представители на еврейската и ромската общност в Словакия.

По-рано папа Франциск беше на посещение в Унгария:

Папа Франциск предупреди, че заплахата от антисемитизъм не е отминала

Източник: БНР

Подобни публикации

ИТН предлага Антоанета Стефанова за премиер, но ще връща мандата

Димитър

Кунчев: През следващите 2-3 седмици ще бъде пикът на Covid-19, после – затишие

Димитър

Очаквания за Covid кризата: 21% ръст на фалитите у нас през 2020 г.

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy