СВЯТ

Парламентът на Унгария: Промяна на ЕП и отпадане на целите „за все по-тесен съюз“ в договорите за ЕС

Парламентът на Унгария прие решение, което призовава за премахването на Европейския парламент в настоящата му форма и за заличаването в договорите за ЕС на целта за „все по-тесен съюз“, предаде агенция ДПА.

Решението, внесено от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесетима депутати се въздържаха.

В документа се предлага евродепутатите да не се избират пряко от гласоподавателите в отделните страни членки, а да се излъчват от националните парламенти.

Орбан, който е привърженик на „нелибералната демокрация“, казва, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски ценности, които според него са подкопавани от космополитния и технократски ЕС.

Тoй смята, че Евросъюзът трябва да е само икономическа и търговска общност и е противник на всички опити за политическа интеграция, отбелязва агенция ДПА.

Източник: БНР

Подобни публикации

САЩ и Китай обсъждат борбата с климатичните промени

Димитър

Всекидневни тестове вместо карантина на Острова

Димитър

Изборите в Косово – на 14 февруари

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy