БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Парламентът не събра кворум за започване на заседанието

Парламентът не събра кворум от първия опит за започване на заседанието. В залата се регистрираха 73 народни представители при необходими 121 за старт на заседанието.
Поради липса на кворум ще направим втори опит за регистрация в 9:30 часа, съобщи председателят на НС Росен Желязков.

Преди началото на пленарното заседание председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова каза, че имат заседание на групата в централата на партията.

Още преди вторият тур на изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе обявил, че днес ще свика Национално съвещание на партията, на което да се реши дали ще бъде продължена подкрепата за правителството.

В залата липсват депутатите именно от ГЕРБ, но и от ДПС, чийто председател Мустафа Карадайъ вчера подаде оставката си от поста.

На сайта на Народното събрание Карадайъ вече не фигурира като съпредседател на парламентарната група на ДПС заедно с Делян Пеевски.

Пеевски е посочен за председател на ПГ на движението.

При втория опит в 9:30 часа едва 67 депутати се регистрираха и така отново не бе събран кворум

Росен Желязков не се възползва от правото за трети опит и насрочи следващото заседание на НС за утре, 9 ноември, от 9 часа.

Източник: БНР

Подобни публикации

България не е поръчвала от новата американска Covid ваксина „Новавакс“

Димитър

КНСБ: Едва 28% от работещите българи имат КТД

Димитър

Изплатените средства по мярката 60 на 40 вече са над 1 млрд. лева

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy