БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Парламентът няма да работи в петък заради Рамазан Байрам

С 220 ласа „за“ парламентът създаде временна комисия, която трябва да изработи проект на правилник на новия парламент. В нея ще има 12 представители от всяка парламентарна група, а за председател беше избран депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.
Депутатите приеха и предложението на ДПС 21 април да е неработен ден, тъй като е първият ден на Рамазан Байрам. При гласуването от „Възраждане“ бяха „против“, а от „Продължаваме промяната – Демократична България“ се въздържаха.
Възраждане възразиха с мотива, че нито правилника на НС нито Кодекса на труда позволяват такова решение. Беше изтъкнато, че има възможност всеки депутат да подаде молба до председателя на парламента да отсъства. Костадин Костадинов заяви:

„Според. чл. 13 ал. 4 от Конституцията, религията не се използва за политически цели. Създаваме прецедент, защото в нашия парламент, освен източноправославни и мюсюлмани има и представители на други религиозни деноминации“.

Гюнай Хюсеин от ДПС заяви, че искането не е в противоречие с Конституцията:

„Не виждам нищо политическо в това решение! Напротив, България винаги е била еталон за етническа толерантност“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Испания започва участие на Евро 2020 – програма

Димитър

145 години от освобождението на Дупница

Димитър

България завърши 0:0 при гостуването на Грузия в Лигата на нациите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy