БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Пеканов: Служебният кабинет не планира промени в Плана за възстановяване и устойчивост

Служебният кабинет има ограничени правомощия и кратки управленски срокове и не може да прави резки промени по Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в отговор на въпрос на ГЕРБ дали се предвижда да се обсъдят допълнително с Европейската комисия включените, по думите им, „на тъмно“ проекти свързани с доставката на батерии и геотермалната енергия.

„Към момента не се вижда вариант, в който за няколко седмици да правим каквито и да било промени.“

Атанас Пеканов уточни, че ако има забавяне на приемане на законодателство по Плана, ще се наложи стартиране на инвестиционни проекти преди законодателните промени да са направени. Пеканов обаче увери:

„Но във всички насоки за кандидатстване, всички дискусии с Европейската комисия, ние ясно сме координирали законовите промени, които така или иначе ще се случат в следващите месеци, следващите години, така че инвестиционните проекти да отговарят на тези нови изисквания.“

Всички законопроекти по втория транш, с изключението на промените в закона за енергетиката, са готови, съобщи още Атанас Пеканов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Варна – градът, в който официално е оповестено Съединението

Димитър

България ще научи довечера съперниците си за Мондиал 2022

Димитър

Президентът Радев ще разговаря с две гръцки компании за получаване на втечнен природен газ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy