БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Петков критикува Радев за липса на държавнически подход при решаване на важни за страната проблеми

В Брюксел премиерът Кирил Петков отново отправи критики към президента Румен Радев, че не е възприел, по думите му държавнически подход, при решаването на важните за страната проблеми:

„Точно когато се гласуваше вота на недоверие и ние се опитваме да решим този национален въпрос по най-консенсусния начин, вместо да получим институционална подкрепа от президентството, защото този въпрос не е проблем на правителството или проблем на парламента – той е проблем на всички нас“, отбеляза Петков и добави:

„И в този момент се очаква институцията на президентството да подаде ръка и да бъде част от общото решение. А когато точно в този критичен момент няма конструктивен подход, точно от там дойде и моята реакция, че това не е държавническия начин да се решават този тип проблеми. Държавническият начин е всички заедно да се обединяваме, да решаваме тези проблеми, да видим различните гледни точки“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Израел: Южноафриканският вариант може да премине през защитата на „Пфайзер“

Димитър

Дешан може да върне Бензема в националния отбор

Димитър

Премиерът Петков се среща с президента на Украйна Володомир Зеленски

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy