ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Пирогов отделя етаж за лечение на заразени с COVID-19 свои служители

В последните дни медицински лица, работещи в „Пирогов“, които са установени с коронавирус са 61. Още 60 пациенти на болницата са заразени в средата. Извършва се преразпределение на етажите – отделя се един етаж изцяло за лечение на служители на „Пирогов“, както и един за лечение на заразените пациенти.

79 са пациентите в отделенията за ковид и 75 се намират на апаратна вентилация.

Припомняме, че днес България отбелязва отново безпрецедентни стойности на разпространение на заразата – 29,28% от тестовете са позитивни.

Директорът на болницата Асен Балтов изказа пред БиТиВи притеснението си от предстоящите дни. Ако статистиката със заразяване в страната и в София продължи да се движи така ще стигнем критични стойности. Няма да има кой да лекува заразените граждани. Разпространението вече е дифузно, а не клъстерно както беше доскоро, посочи Балтов.

В момента до 2 ноември са затворени три клиники – гнойно-септичната клиника, неврологията и едната травматологична клиника са затворени, за да могат да поемат пациенти с коронавирус.

Асен Балтов бе категоричен, че всички мерки в болницата срещу разпространението на инфекцията се спазват, персоналът разполага с лични предпазни средства. Следи се нивото на антитела на тези медицински лица, които са изкарали вече инфекцията. „Никой не е застрахован, това не е венерическо заболяване.“ При последните случаи на заразяване сред медици то е хванато е навреме, увери Балтов, като обясни, че изследванията показват, че докторите са в началото на кривата на заболяването.

В следващите дни обаче „Пирогов“ ще брои щетите сред колегите. Ще се прави преразпределение на силите и най-вероятно спешната болница ще търси помощ отвън за лечението на коронавируса.

Подобни публикации

До средата на март се очакват още две доставки на Сovid ваксини от „АстраЗенека“

Димитър

Стилян Гроздев беше определен за спортист №1

Димитър

Димитров запази позиция, рекорд за Кузманов в ранглистата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy