ВАЖНИ СВЯТ

Планинската спасителна служба в Югозападна Румъния вдигната под тревога заради метеорита

Планинската спасителна служба в окръзите Горж и Хунедоара в Югозападна Румъния бе вдигната под тревога снощи, след като на небето бе забелязан светещ обект, който изглеждал първоначално като самолет, изпитващ технически проблеми, предаде агенция Аджерпрес, като цитира информация, публикувана на страницата във Фейсбук на Планинска спасителна служба Румъния.

„Метеорит вдигна по тревога планинските спасителни служби в Хунедоара и Горж, след като в района Лупени-Урикани в небето бе забелязана силна светлина с пламък и тътен, която се движела с голяма скорост на юг, недалеч от хребета на планина Вълкан. Планинските спасители, които са били на смяна в базите в Хунедоара и Горж, са обявили тревога, като първоначалното предположение е било, че става дума за самолет, изпитващ проблеми, се посочва в публикацията.

Според същия източник първоначално ситуацията е била неясна, тъй като нямало обаждания на спешния телефон 112 във връзка със събитие и не е била обявена тревога за паднал самолет или такъв, който има проблеми, отбелязва БТА.

Информацията и изображенията, получени по-късно, са позволили на планинските спасители да си дадат сметка, че става дума за метеорит, следващ траектория на юг-югоизток по линията Стънещ-Търгу Жиу-Търгу Кърбунещ. Информацията, която ще постъпи в следващите часове, ще ни потвърди дали той е паднал в Румъния и дали е имал скорост и височина, за да достигне в България или Сърбия, се посочва в публикацията.

Източник: БНР

Подобни публикации

Нов екип от 36 български пожарникари отива в Гърция

Димитър

Медведев: Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, ще разположим ядрено оръжие в Балтика

Димитър

Румен Радев: Крайно време е да работим за амбициозни национални цели

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy