БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Плевнелиев и Паси разговарят с представители на ДПС

Продължават срещите на контактната група в състав Росен Плевнелиев и Соломон Паси с парламентарно представените формации в търсене на възможности за съставяне на правителство. Днес те ще разговарят с представители на ДПС.

Контактната група беше излъчена от ГЕРБ. Крайната й цел е след разговорите да излезе с декларация, която да се фокусира върху приоритетите и решенията, по които са намерени пресечни точки, обясни след първите срещи в събота Росен Плевнелиев. Тогава се състояха първите разговори – с ГЕРБ и „Български възход“.

„До този момент писмени откази за преговори с контактната група са получени от „Продължаваме Промяната“ и „БСП за България“. Покана не е отправяна единствено към „Възраждане“.

Очаква се още тази седмица президентът Румен Радев да започне консултации с парламентарните групи преди връчване на първия мандат за съставяне на правителство.

Източник: БНР

Подобни публикации

В новата година се очаква движение по двата големи проекта за въоръжените сили

Димитър

176 снегопочистващи машини обработват пътищата в страната

Димитър

Депутатите приемат поправките, въвеждащи механизъм за контрол и разследване на главния прокурор

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy