БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Пловдивският кмет уважавал Борисов: Никога не съм влизал в задкулисие!

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подаде оставка като член на ГЕРБ, но преди ден настоя, че няма да си тръгне от градоначалническото място в града под тепетата.

Той коментира, че не е търсил конфронтация с партията, която го издигна за поста, но има много проекти, които трябва да се довършат.

„Никога не съм влизал в задкулисие“, отсече градоначалникът пред bTV и продължи: „Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете“.

Тeзи му думи обаче идват на фона на призива на лидера на ГЕРБ – да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион „Христо Ботев“.

Димитров вече отхвърли обвиненията на Бойко Борисов и обясни, че общинският съвет на Пловдив е посочен от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и много балансиране да работи.

За строежа на стадионите кметът заяви, че парите не стигат.

„За стадион „Ботев“ няма достатъчно пари. Бяха отпусни 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше държавата да се намеси, защото община Пловдив нямаше как да поеме всичко. Бяха отпуснати 25 милиона за стадион „Ботев“ и 12 милиона за стадион „Локомотив“. Пари за довършването на проектите докрай нямаше тогава. Търсим още начини за финансиране“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Празник на Светия Дух

Димитър

Депутатите се заеха с промени в парламентарни комисии

Димитър

Засилен трафик и повече полиция по пътищата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy