СВЯТ

Подновяват занятията в училищата в Пирот

Със заповед на кмета на Пирот Владан Васич, основаваща се на разрешение на Института по обществено здраве, на становище на Кризисния щаб, на Министерството на образованието и институциите в Сърбия, от днес се подновяват занятията в основните и средните училища в града.

Няма риск са здравето на учениците и екипите в учебните заведения от обгазяване, причинено от дерайлирането на 4 цистерни с амоняк на около 6 км от Пирот в неделя.

Няма завишение на съдържането на амоняк и замърсяване на въздуха в района на Пирот, Сърбия, обяви при посещението си в Пирот и на мястото на катастрофата вчера министърът на екологията на Сърбия Ирена Вуйович.

Няма завишени нива на амоняк и на територията на България след инцидента. Поне до тази вечер ще продължи замерването на стойностите на въздуха от РИОСВ край Драгоман. Това пък съобщи за БНР Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община. И днес на мястото на катастрофата са екипи, които обезопасяват, след като една от цистерните все още има теч.

Източник: БНР

Подобни публикации

Богаташи от Русия, Китай и Саудитска Арабия „си купуват“ малтийски паспорти

Димитър

Русия обяви, че е унищожила големи пратки с чуждестранно оръжие в Украйна

Димитър

„Политико“: Санкциите на ЕС срещу Русия влизат в сила още днес

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy