БЪЛГАРИЯ

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза на свобода

Сред година и четири месеца в ареста, подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков излиза на свобода.

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на 23-годишния Кристиан Николов на „домашен арест“, който да бъде следен с електронна гривна.

Според съдебния състав, 16-месечният престой в ареста е дал своето отражение върху Кристиан Николов. В затвора той е бил с добро поведение, получил е писмена похвала от началника на затвора и е помагал на администрацията. Няма опасност и да се укрие или да извърши друго престъпление.

Николов, който е подсъдим, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ, ще остане под стража да окончателното произнасяне на Софийския апелативен съд.

Прокуратурата ще протестира решението

Решението за промяна на мярката ще бъде протестирано пред Софийския апелативен съд, каза наблюдаващият прокурор по делото Иван Кучиев.

Адвокатът на Николов – Константин Симеонов коментира:

„Всеки ден арест е ново обстоятелство – такава е практиката на Европейския съд. В момента се получава отлагане на делото по независещи от нас причини. Очевидно все пак от изминалия достатъчно дълъг период от време на задържане и факторът, който е повлиял на съда за да вземе решението си за домашен арест. Ние говорим за това, че е прекалено продължително задържането вече доста време“.

Дали Кристиан Николов ще излезе от ареста ще стане ясно до седмица.

Източник: БНР

Подобни публикации

Изнесени ваксинационни пунктове през почивните дни

Димитър

530 кг пшеница средно от декар в област Монтана

Димитър

Румен Радев: Крайно време е да работим за амбициозни национални цели

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy