ВАЖНИ СВЯТ

Пожари на Халкидики

Пожари избухнаха днес и на Халкидическия полуостров в Гърция – предпочитана дестинация за много български туристи. В борбата с огъня се включиха и пожарникари от България.

Бързата реакция на пожарникарите потуши пожара в Никити на Халкидики.

На мястото на огъня бяха изпратени огнеборци с водоносни коли.

По въздух гасиха самолет и хеликоптер.

Горяха храсти в земеделска земя, подпалени вероятно по невнимание.

Пожарът не предизвика напрежение сред туристите, които получиха информация по мобилните телефони за дейността на пожарникарите.

На място бяха изпратени 11 водоносни коли и 22-ма пожарникари.

Второ пожарно огнище избухна в Ситония, също на Халкидики. Там в гасенето на маслинени дървета бяха включени и български-пожарникари с две коли, които пристигнаха от Солун, съобщават от полицията.

На Халкидики, където 70% от туристите са българи и румънци, има в готовност силни части на пожарната и полицията, които реагират своевременно и не допускат огъня да се разпространи.

Вземат се всички мерки за сигурността на туристите, като горските райони се охраняват и от полиция.

В потушаването на пожарите в Гърция се включиха и огнеборци от Кърджали. Те участват в последната българска група, заминала в помощ на колегите си в южната ни съседка. На този етап няма опасност огънят да засегне пограничните райони, ситуацията се наблюдава, каза пред БНР комисар Сергей Заимов, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Засега горят територии далеч от границата ни. Надявам се и вярвам, че колегите ще се справят с усложнената обстановка там. С последната изпратена група от Главна дирекция, бяха 50 човека плюс 11 единици техника имаме наше участие с един пожарен автомобил, както и един автомобил за логистика с общо 5 служители“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Словакия дава на американската армия достъп до две военни летища за 10 години

Димитър

Предупредителен код за силен вятър в цялата страна

Димитър

Новозаразените с коронавирус у нас са 782

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy