ДОМ

Полезни напътствия как да запазим здрави водопроводните ни тръби

Идентифициране и спиране на течението и изтичането на въздух

Всеки въздух, който излиза от дома ви или влиза в него, влияе на ефективността на отоплителната, охладителната, а понякога и на други системи. Ако проверявате за течове и запечатвате всички открити течове, можете да намалите сметките си. Стикче тамян или молив за дим – които се предлагат в магазина за техника – могат да ви помогнат да откриете течовете. И двата продукта отделят лек дим и вие ги пренасяте от стая в стая, за да ги държите близо до прозорци, врати, конструктивни фуги, контакти и други места, като например под шкафове, където може да влезе или да излезе въздух. Ако димът излиза, използвайте уплътнение, изолация или може би елементи за подмяна, за да спрете въздушния поток.

Овладейте пистолета за замазка

Уплътнителят създава уплътнение, което е необходимо около къщата, за да блокира достъпа на въздух или вода. Някои хора предпочитат да инвестират в пистолет за уплътняване, вместо да изчерпват по-малките контейнери. С пистолета за уплътняване е лесно да се използва и е готов, когато уплътнявате праговете на вратите, прозорците, около основата на ваната или тоалетната в банята и други места.

Пистолетът ще има дръжка и накрайник, а накрайникът ще трябва да се подстриже под ъгъл от 45 градуса, за да се контролира потокът на замазката. Издърпайте дръжката на пистолета назад, за да монтирате тръбата. Скоро ще почувствате постоянния, но лек натиск, необходим за създаването на чиста и равномерна по размер линия.

Защита от замръзнал кран

Вашият водопроводчик може да ви помогне да инсталирате защитен от замръзване кран, който по принцип се простира до вътрешността на дома ви и се свързва с водоснабдяването, където е топло, вместо в близост до крана, където замръзва. Работата включва запояване на тръби, така че обикновено е най-добре работата да се извърши от професионалисти като служителите на Шалом ВиК.

Таванът

Ако от време на време проверявате тавана си, можете да откриете много проблеми, свързани с водопроводната система и покрива, на ранен етап. Вземете ярка, силна светлина и огледайте нагоре и наоколо за следи от вода, особено около комина, вентилационните отвори или всяко друго място, където има отвор или се свързват неща.

По принцип е добре да държите няколко фенерчета и свежи батерии за тях. Те са удобни по време на прекъсване на електрозахранването, а освен това са добри за внимателно оглеждане на тавани, мазета, пълзящи пространства и под мивки.

Обадете се на експертите

Свържете се с Шалом ВиК както за типични задачи, така и за по-големи водопроводни проблеми във вашия дом и бизнес.

Повечето хора знаят кога е време да се обърнат към професионален водопроводчик. Някои могат да извикат водопроводчик за всяко от изброените неща в предходния списък, докато други биха изпълнили задачата сами.

Ние от Шалом ВиК можем да помогнем във всяка ситуация свързана с водопроводната инсталация, до това как можете да преместите банята в друга част на къщата или да спрете наводнение. Не се колебайте да се свържете с нас!

Подобни публикации

Как да включим природата в банята си: зелените растения като декорация

Димитър

ВиК услуги в София на достъпна цена

Димитър

5 неща за които да се оглеждате, преди да направите пълна смяна на щранговете си

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy