ЛЮБОПИТНО

Полезни съвети от Maxcar при избор на акумулатор за мотор

Без значение дали трябва да поддържаме лека кола, товарен автомобил или мотор, във всеки един от случаите е редно да подходим специално към състоянието на акумулатора. Именно от тази авточаст зависи цялостната работа на мотора, който няма да стартира бързо и лесно, ако батерията е износена или неправилно заредена. Преди да продължим, обърнете внимание на гамата акумулатори за мотори от онлайн магазин Макскар, където Ви очакват и още много други нови компоненти за МПС. Поръчайте батерия с колкото се може по-голям капацитет, за да бъде нейната работа безупречна. 

Как се избира акумулатор за мотор

Не е нужно да притежавате специални задълбочени познания, за да изберете и закупите подходящ акумулатор за мотоциклет. Единствените критерии, по които трябва да са водите, са:

  • Капацитет;
  • Вид технология на производство;
  • Стартов ток;
  • Резервен капацитет;
  • Марка;
  • Цена.

Имайте предвид, че батериите за мотоциклети трябва да издържат на вибрации, които са нещо нормално за този вид моторни превозни средства. По наши и други мнения, AGM технологията в случая е най-подходяща, защото тя осигурява високи експлоатационни качества на батерията дори и при пресечни терени. 

Какви са неговите характеристики

Батерията за мотор е специално проектирана за резки ускорения, дълги преходи, екстремни условия, всякакви метеорологични условия, засилени вибрации и терени с коловози. Всички тези обстоятелства налагат нуждата от надеждна батерия, която да осигури необходимата енергия за мотоциклета. Здраво проектираният корпус е също част от техническите характеристики на моторните акумулатори, които в магазин Макскар са достъпни на ниски цени и с максимална мощност. 

Какви са сигналите, че старата батерия е за смяна 

Не сте сигурни кога е добре да смените старата батерия за мотоциклет? Със сигурност е добре да направите това при първи сигнали, защото никой не желае да закъса насред нищото, особено ако превозното средство е… мотор. Както при автомобилите, така и при мотоциклетите се наблюдават почти идентични признаци, че трябва да се обърне внимание на батерията. Те са следните:

  • Бавно стартиране на мотоциклета;
  • Светлините са слаби, а наличните ел. компоненти не работят правилно;
  • Клемите са корозирали и е налице неприятна миризма в резултат на изтеклия електролит;
  • Акумулаторът е вече твърде стар.

Колкото по-рано подходите правилно към техническия проблем, толкова по-голяма сигурност ще имате по време на движение. Съвременните гелови батерии са добра инвестиция в случая. 

Подобни публикации

Приложение на растежни регулатори и какво е важно да знаем

Димитър

Топ идеи за подходящ подарък за шефа

Димитър

Силата на розите: Как парфюмите Montale предефинират флоралните аромати

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy