СВЯТ

„Политико“: Санкциите на ЕС срещу Русия влизат в сила още днес

Предложените вчера санкции на ЕС срещу Русия ще бъдат одобрени и ще влязат в сила най-късно днес следобед, съобщи „Политико“. Пакетът бе обявен вчера от върховния представител за външната политика Жозеп Борел.

Министрите на външните работи на страните-членки са обсъдили в Париж само нещо като информационна справка, а не законодателен текст, отбелязва изданието.

Юристи от във всички 27 страни от ЕС са работили през нощта върху изпипването на текста. Очаква се те да му дадат зелена светлина днес, в 11 часа брюкселско време (12 часа българско). Точно тогава в Брюксел ще се съберат постоянните представители на държавите членки, за да одобрят окончателно пакета.

Санкциите трябва да бъдат приети от външните министри на страните членки. Това ще стане на писмена процедура. Крайният срок за това е 15 часа брюкселско време днес. След това текстът ще бъде даден за публикация в Официален вестник на ЕС, за да влезе в сила днес следобед.

Източник: БНР

Подобни публикации

Високи глоби в Гърция за ходене на работа без Covid тест

Димитър

Близо 14 хиляди души са успели да се евакуират от град Мариупол

Димитър

Германия: Финансов пакет за 400 млн. евро за засегнатите от наводненията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy