БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Политиците гласуват за президент и вицепрезидент

„Гласувах за президент, за по-добрия президент, но мога и да доуточня малко, като спазвам правилата на днешния ден: гласувах за опита, който е така необходим на нашата страна в момента. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие, за целта ни трябва доказан ръководител с опит, нямаме време за експерименти. Гласувах, като министър на вътрешните работи, и искам да победи онзи кандидат, за който няма съмнение за връзка с структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено, икономическо и политическо развитие, и сега отново опитват да подкрепят кандидат, който те са издигнали за поста президент. Това каза вътрешният министър в служебното правителство Бойко Рашков, който гласува в „39-о Средно училище „Петър Динеков“.

Кирил Петков от „Продължаваме промяната” заяви: „Най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко. Когато говорим за обединител, той трябва да обединява хората, които също слагат България над всичко. Много добре се развиват преговорите за правителство. Уточнихме групите, които ще се срещнат другата седмица, ще има 18 екипа по всяка тема. Ще постигаме диалогични разговори по всяка тема. Ще видим общите ни идеи в стратегиите, ще видите, че цялата общественост ще има пълен достъп до информация за преговорите, всичко ще се излъчи онлайн“, добави Петков. „Ще минем толкова детайлно по всички теми, дори да отнеме повече време, това ще даде възможност да нямаме конфликти след това. Позитивният диалог ще укрепи бъдещата коалиция“, каза още той.

Министър-председателят Стефан Янев гласува в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“ и призова българските граждани да дадат своя глас за предпочитаната от тях президентска двойка:

„Отново е ден за избори, отново гласуваме. Този път – за да определим нашите предпочитания за президентската двойка – президент и вицепрезидент, които по наши разбирания, по разбирането на всеки един от българските граждани, имащи право на глас, е добре да изразят своето предпочитание за двойката, която, според тях, най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията и законите правомощия на президентската институция, за начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за начина, по който се формира вътрешната политика в страната ни, за начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ. Всичко, което мислим, което чувстваме, нашите емоции трябва да бъдат съсредоточени върху това, по какъв начин президентската двойка ще изпълни заложеното в Конституцията задължение да олицетворяват единството на нацията“.

Янев допълни:
„Гласувах за кандидати за президент и вицепрезидент, които ще изпълняват Конституцията. Важен е и начинът, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната и вътрешната политика; начинът, по който президентът си изпълнява правомощията като върховен Главнокомандващ. Още веднъж призовавам българските граждани за активност днес и да дадат глас за двойката, която да изпълни тези ангажименти. От нашия глас зависи, нашият глас е важен“. Това каза служебният премиер Стефан Янев, който гласува в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“ в ж.к. Дружба 1. Той коментира и ситуацията на границата с Турция, която, по думите му, е нормална. „В дни с избори има чувствителност повече. До момента е известно, че от няколко дни там се провежда специализирана операция, това води до забавяне и неудобство, това води и до обвинение, че се прави нарочно – а не е така“, допълни премиерът.

Източник: БНР

Подобни публикации

БДЖ прекратява безплатните пътувания за украинци

Димитър

Сменят предложението за нов министър на отбраната

Димитър

Британският щам на Covid-19 e в Кюстендил от два месеца

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy