БЪЛГАРИЯ

Полицай спаси живота на припаднало дете

Инспектор от пловдивската „Пътна полиция“ спаси припаднал първокласник в училище „Васил Петлешков“. Благодарение на бързата му реакция детето е транспортирано за минути до Спешното отделение в Университетската болница „Свети Георги“, където му е оказана медицинска помощ.

Инспектор Илиян Гвоздев се намирал в двора на училището. Около 14 часа момчето припаднало и го повикали на помощ. Той преценил, че трябва да съдейства незабавно и заедно с училищната медицинска сестра завели веднага със служебния му автомобил детето в близката университетска болница.

„Момчето беше донесено на ръце от инспектор Гвоздев без дишане и в кома“, разказа доктор Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение.

„Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Бърза помощ“, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща. След като дишането на детето е възстановено, са повикани анестезиолози, невролог и хирург, по-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на педиатрията, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднение в дишането и в стабилно състояние.

Ръководството на лечебното заведение благодари за оказаната помощ.

Източник: БНР

Подобни публикации

ДПС пак внася законови промени за проверка на „златните паспорти“

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас са 4129

Димитър

Синдикалните организации на Регионалните библиотеки започват протестни действия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy