БЪЛГАРИЯ

Полицейски проверки за незаконна продажба на пиратки в цялата страна

Полицията в цялата страна извършва проверки по базари и тържища за незаконна продажба на забранени пиротехнически изделия. На нарушителите ще се налагат актове и глоби.

От МВР уточняват, че проверките са започнали преди дни. Въпреки празниците те продължават. Екипите на вътрешното министерство следят за продажбата на нерегламентирани пиратки и други фойерверки. Иван Игнатов от Националната полиция:

„Да се засили контрола на тържища, пазари, търговски обекти с цел констатиране незаконна търговия на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения и за неправомерна употреба на пиротехнически изделия“.

Статистиката на вътрешното министерство сочи, че преди година по време на коледните и новогодишните празници има осем инцидента с фойерверки.

Извършени са над 4000 проверки, от които са засечени 40 нарушители. От вътрешното министерство съветват хората да не използват опасни пиратки и фойерверки, тъй като рискът от нараняване е сериозен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Две парламентарни комисии ще гледат две предложения за военна помощ за Украйна

Димитър

630 са новите случаи на коронавирус, близо 11,4 на сто положителни проби

Димитър

Отварят заведенията за хранене и развлечения

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy