БЪЛГАРИЯ

Полицейски проверки за незаконна продажба на пиратки в цялата страна

Полицията в цялата страна извършва проверки по базари и тържища за незаконна продажба на забранени пиротехнически изделия. На нарушителите ще се налагат актове и глоби.

От МВР уточняват, че проверките са започнали преди дни. Въпреки празниците те продължават. Екипите на вътрешното министерство следят за продажбата на нерегламентирани пиратки и други фойерверки. Иван Игнатов от Националната полиция:

„Да се засили контрола на тържища, пазари, търговски обекти с цел констатиране незаконна търговия на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения и за неправомерна употреба на пиротехнически изделия“.

Статистиката на вътрешното министерство сочи, че преди година по време на коледните и новогодишните празници има осем инцидента с фойерверки.

Извършени са над 4000 проверки, от които са засечени 40 нарушители. От вътрешното министерство съветват хората да не използват опасни пиратки и фойерверки, тъй като рискът от нараняване е сериозен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Лорер потвърди, че е предложен за кандидат за еврокомисар

Димитър

В България вече няма области в червената зона по заболели от Covid-19

Димитър

Министър Иванов: Обезщетения за градушки и при под 100% унищожена реколта

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy