СВЯТ

Полша, Унгария и Словакия удължават забраната за внос на украинско зърно

Полша, Унгария и Словакия обявиха, че ще забранят едностранно достъпа на украински храни до пазарите си, след като срокът на общата забрана, договорена с Европейската комисия, изтече тази вечер в полунощ.

Полският премиер Матеуш Моравецки каза на среща с избиратели в град Елк, че правителството ще подкрепи полските фермери и „няма да слуша“ европейските лидери.

Унгарският министър на земеделието Ищван Наги направи подобно изявление, но добави, че Унгария ще затвори границите си за общо 24 украински продукта. Унгарското правителство днес издаде днес указ, с който спира продажбата не само на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед, които бяха забранени до сега, а на общо 24 земеделски продукти от Украйна, включително различни видове месо, зеленчуци и мед.

И министърът на земеделието на Словакия Йозеф Биреш каза, че страната ще разшири забраната си за внос на зърно от Украйна, предаде Markiza TV.

От Будапеща, Варшава и Братислава обявиха, че с удължаването на забраната защитават фермерите си от подбиване на цените.

Източник: БНР

Подобни публикации

Арести в Париж по време на поредния протест срещу пенсионната реформа

Димитър

Консулството на Словения е унищожено при бомбардировки

Димитър

Стачка на служителите в берлинското летище „Бранденбург“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy