БЪЛГАРИЯ

Пореден протест на „Артекс“ заради сградата „Златен век”

Пореден протест на строителната компания „Артекс“ се проведе днес пред Министерския съвет. От управата на компанията настояват строежът на сградата „Златен век” в столичния квартал „Лозенец“ да продължи, след като миналата седмица ДНСК спря строителството ѝ заради изтекло разрешително.

Компанията е подала иск в Административен съд – София с молба съдът да установи, че разрешението за строежа е валидно до ноември 2022 г. и че фирмата има право да реализира строежа във вида и обема, съгласно това разрешение.

От „Артекс“ са депозирали и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за прекратяване на административното производство за спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство.

„Това, което се случи онзи ден, е изключително лош знак за всички инвеститори. Ние ще защитим правата си в съда в лицето на ДНСК обаче за „Артекс инженеринг“ се създават непреодолими пречки, което води до многомилионни загуби за фирмата. Обръщаме се към всички институции с апел да не се допуска спрямо нашата компания нова проява на административен произвол“, заяви арх. Пламен Мирянов от управата на „Артекс“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Иван Гешев предлага сформирането на Национално междуведомствено звено във връзка с изборите

Димитър

Сурвакари от Пернишко ще пренесат в София магията на „Сурва“

Димитър

Все още няма решение за „принудителен престой“ в Кодекса на труда

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy