СВЯТ

Поредно изслушване в американския Конгрес за щурма на Капитолия

Поредното публично изслушване в американския Конгрес за щурма на Капитолия планирано за днес ще включва показания на бивши служители на Министерството на правосъдието.

Темата ще е свързана с обвиненията срещу бившия президент Доналд Тръмп в опит да използва Министерството на правосъдието да прокара необосновани твърдения за фалшификация на вота.

Изслушванията запознават с нови подробности около нападението на Конгреса в опит за спиране на официалното приемане на победата на Джо Байдън.

Разследването на фактите и обстоятелствата продължава като по информация на Вашингтон Поуст федерални агенти са дали призовки на хора поне в два щата.

Предполага се, че обект на призовките са поддръжници на Тръмп, които се смята, че са се опитали да използват нелегитимни електорални лица в опит да обърнат резултата.

Изходът от новото развитие може да доведе до още доказателства, които да бъдат представени от комисията.

Също така за част от доказателствата по разследването бяха изискани записи от създателя на документални филми Алекс Холдър, който е снимал Тръмп и неговото близко обкръжение от септември 2020-та до след момента на нападението на Капитолия на 6ти януари.

Холдър се е съобразил с изискването. Видеоматериалът е бил готвен за сериал по стрийминг платформа и заради договорни отношение до момента Холдър не е можел да говори публично за проекта си.

Очаква се след изслушването днес комисията да прекъсне публичните заседания до следващия месец, за да може да се запознае с нови доказателства.

Източник: БНР

Подобни публикации

Covid ваксината на AstraZeneca предизвиква обещаващ имунен отговор и при по-възрастните хора

Димитър

Арменците гласуват на предсрочни парламентарни избори

Димитър

Представители на Вашингтон и Москва присъстват на срещата на ОССЕ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy